Thuis » nieuws » Hendrik Versteeg

Hendrik Versteeg (1630-1673)

Hendrik Versteeg was in de periode 1654-1672 uitgever in de stad Utrecht. Hij produceerde een bescheiden fonds, dat tenminste 59 uitgaven telde en daaruit blijkt zijn voorliefde voor het werk van puriteinse auteurs en Nederlandse nadere reformatoren. Er zijn duidelijke aanwijzingen dat hij het voornemen had om het complete werk van Christopher Love (1618-1651) in het Nederlands uit te geven. Met zijn opvallende illustraties in het werk van Love gaf Versteeg een duidelijke boodschap af. Aanvankelijk vertaalde hij zelf uit het Engels, maar spoedig wist hij Jacobus Koelman daartoe te inspireren. Versteeg was de eerste uitgever van Jodocus van Lodensteyn en verzorgde ook belangrijke Latijnse werken van Johannes Hoornbeek. Alle op dit moment bekende uitgaven van Versteeg zijn in Pietas opgenomen.

   Het leven en de werken van Hendrik Versteeg zijn onderzocht door W.J. op 't Hof en F.W. Huisman. Het resultaat is te vinden in een vierkant boekje dat  ruimhartig is geïllustreerd. De presentatie vond op 24 september 2016 te Utrecht plaats op het Van Lodensteyncongres.

 

Titel: Hendrik Versteeg (1630-1673). Een nader-reformatorische uitgever, werkzaam in Utrecht van 1654-1672. Amstelveen, EON Pers, 2016. 109 p's. Met 24 illustraties, bibliografie en register van persoonsnamen.

Zie: het omslag en neem een kijkje in het boek.

 

Prijs: € 10 + € 3 verzendkosten. uw exemplaar.

 

 

 

Printversie

Ontwerp en realisatie: Novatrix | Advies: Stichting Reformatica
© Stichting Studie der Nadere Reformatie